Terunka's blog =)

Fotbal - když (ne)jde o život

19. 9. 2007 23:55

Asi před hodinou Slavie vítězně vstoupila do Ligy mistrů. Jako správnej a velkej fanoušek (teda spíš fanynka :) jsem si nemohla tento zápas nechat ujít. Poctivě jsem celé utkání sledovala doma v televizi a rozčilovala se (ach,zase to rozčilování :) na tátu, kterej jen tak mimoděk prohodil, že na tenhle zápas mohl mít lístky zadarmo, ale že se mu nechtělo..Koukám na něj jak pět na šest a nechápu...:) Ještěže to není jediná situace, kdy svým rodičům tak trochu nerozumím :))

Po první brance Slavie jásám, po vyrovnání Bukureště nadávám..:) S blížícím se koncem celého utkání jsem nervózní..ale fakt hrozně moc!! Konečně Slavie dává druhou branku a mně se trochu uleví..ale jen trochu..Posledních deset minut skoro nedýchám, zakrejvám si oči, držím palce..a když utkání skončí a Slavie vyhraje, jsem šťastná..

Teď o tom všem tak přemýšlím a říkám si: Vždyť je to jen fotbal!!

Kurnik..Bráno do detailu- pár týpků se za velký peníze honí za balónem a několik desítek, či spíš stovek tisíc fanoušků a diváků ječí, povzbuzuje a kdoví co ještě :)  Má to logiku? Nechci tu zbytečně filozofovat, to ani neumím, ale jen si myslim, že o život tu opravdu nejde..Nebo se snad pletu?

Když se ohlédnu za nedávným zápasem Sparty proti Teplicím, nejsem si už tak jistá. Na začátku utkání se uctila památka zesnulého trenéra Vlastislava Marečka,fotbalisti,diváci,ti všichni si snad uvědomili, že jsou i důležitější věci než fotbal - třeba lidský život. A za nějakou hodinu a půl o tom už nikdo nemá ani páru. Nebudu tu popisovat jak jsem znechucená chováním jednoho nejmenovaného sparťanského hráče a jeho trenérů..Je mi jen líto, že někdo tak lehce dokáže zapomenout na to, o čem před devadesáti minutami přemýšlel (jestli toho byl výše uvedený vůbec schopen) a nechá se zfanatizovat něčím tak "povrchním" jako je fotbal..

Pán Bůh nám dává z lásky spoustu věcí, které slouží k potěšení, radosti...Fotbal je krásná hra, já sama se na něj moc ráda dívám, někdy si i zahraju :) ale to všechno by nás mělo jen přiblížit k Němu, abysme si například mohli uvědomit, jak je skvělý, že můžem běhat, skákat, radovat se..A ne,  abychom se Bohu vzdalovali, udělali si modlu z něčeho, co je od Něj...

Někdy to je ale pěkně těžký..kruci nechápu, proč když hraje Slavie, mám pořád ty nervy :))))))))

 SLAVIEEEE!!!!!!!

 

Zobrazeno 1442×

Komentáře

Kamec

přál bych si finále Barca - Slávie, bych byl v sedmym nebi

Terunka

Kamec: Já bych zas brala Chelsea vs.Slavia :))

ElDedkus

Obávám se že fraška nazívaná Gambrinus Liga nemá cenu rozvádět. Korupce, špína a fotbal na ktrej se nedá koukat...
Chování nejmenovaného Řepky, je krásným obrazem dnešní doby kdy etika a morálka ztrácí nebo už úplně ztratila místo ve společnosti... Neberte si to vážení osobně ale doufám že slávka v nejbližší době na Barcu nebo Chelsea nenarazí, nebylo by to pěkné finále na které se každo ročně těším, ale exhibice... A to nic proti slávii, teda alespoň ve fotbale. Protože to co předvádí nejmenovaný Růžička na lavičce, je žel bohu jeden z nejubožejších obrázků v extralize. A Beránek? No ani se nebudu rozvádět... Naštěstí, je to v hokej spíš černá vyjímka... Mějte se a bavte se. Nejde možná o život, ale z psychologického hlediska je fandit nějákému týmu velice prospěšné...
MotorFans Dědek

soudruh-Procháska

Hele, nechmatej na řepku, jo?? :) takovýho srdcaře v lize nenajdeš. I fotbalová slávie má nějaký ty hříchy;) a řepka je ten, kdo na vedení fotbalu nadává, kvůli němu se vzdal repre a tak... Je divokej, to jo, ale v poslední době se hodně zklidnil..:))
Jinak se kvuli sportu nemá cenu hádat, že Terezko?? :D :D

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková