Terunka's blog =)

WYD_prijel!

18. 7. 2008 2:16

Vcera jsem zase dorazili na devatou na ACU, kde probihala ceska katecheze, kterou mel tentokrate o.biskup Posad. Nasledovala mse svata a opet obed v arealu univerzity.

Odpoledne nas cekala velka udalost-privitat sv.Otce na Barangaroo, kde mel projizdet na lodi. Po nekolika skupinkach jsme vyrazili od university smerem do Strathfieldu na vlak. Cestou jsme s Vercou hledaly tyce na nase ceske vlajky, az nam nase skupina, se kterou jsme sly a ktera sla jako prvni, utekla. Jely jsme teda s Vercou samy a vystoupily na Wynyardu, kde uz proudily davy lidi. Snazily jsme se dobre reprezentovat nasi republiku, takze jsme vlajkama mavaly o 106. Dorazily jsme do naseho sektoru A5 a zjistily jsme, ze jsme tam jako prvni. Skupinka, ktera nam utekla, prisla o pul hodiny pozdeji..zajimavy :D

Byli jsme vsichni trochu zklamani, ze na more, na kterem mel plout sv.Otec, nebylo skoro videt a ani na obrazovku mnozi skoro nevideli. Mezitim zacaly prijizdet lode, bylo jih dohromady asi 10 a mezi nimi i pry ta s papezem, kterou jsem ja treba vubec nezaregistrovala :) Ale nevadi, B16 vystoupil a nasedl do papamobilu, dojel k podiu, kde k nam promluvil.

Jelikoz jsme promluvu meli prelozenou do cestiny, precetli jsme si ji a vyrazili do mesta. Byl to nezvyk prochazet se prazdnyma ulickama, protoze vsichni jeste byli na Barangaroo. Sli jsme mestem a bylo super videt, jak kolem koridoru, kteryma mel posleze sv.Otce projizdet,staly davy lidi, zamestnanci bank prisli pred budovu, z oken se vyklanelo spoustu zvedavych hlav a kolemjdouci se zastavili a tez zvedave cekali, co se bude dit. My jsme u koridoru nezustali, sli jsme k sose Viktorie, kde jsme meli sraz s Honzou.

Potom jsme se zase vydali v podstate nazpatek, protoze jsme chteli vylizt do pilire Harbour Bridge. Sli jsme tam celkem dlouho, dosli jsme tam v 5.45 a zjistili jsme, ze tam meli jen do 5 :) Pak, ze pujdeme do Hyde Parku, do katedraly a prej se tam taky nekde vydava vecere. Cestou jsme stali na takovem mensim moste a mavaly vlajkou na lidi, kteri sli z Barangaroo :)) Dosli jsme do Hyde Parku, tam hromada lidi a my se zacali vyptavat, kde se tam da dostat vecere. Vsichni svorne tvrdili, ze jedine na Barangaroo, ale my se nenechali odradit a sli se zeptat do info stanku. Tam nam bylo porazeno, ze se jidlo vydava na Domain, coz je asi 10 minut cesty. Kluci teda sli pro jidlo a my,ze pujdem do katedraly. Prisli jsme ke katedrale a kdyz jsme videli tu frontu lidi, tak jsme to vzdali :)) Snad uz bude prisit tejden vsude volnejc :)

Presunuli jsme se k Opera House a sli jsme se dokonce podivat dovnitr. V ramci WYD tam probihaly koncery nejakeho orchestru mladych, na ktere bylo ale zapotrebi mit listky. Ty jsme bohuzel nemeli, ale nastesti je nam dal nekdo, kdo vychazel ven. Sli jsme se teda mrknout a byl to fakt mazec. Sice jsme tam byli jen na jednu skladbu, ale stalo to za to..No a potom jsme ucinili takovou peknou tecku za uplynulym dnem a kazdy se rozjel do svych domovu...:)

Zobrazeno 1320×

Komentáře

Akrabka

Terunko, tak jsem se kvůli Tobě taky zaregistrovala :)) Škoda, že jste papeže neviděli, ale co se dá dělat, musíme to přijmout :) Něco jako kněžské svěcení v Košicích stokrát nafouknutý, co? :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková